Evelien in Canada

First days in Canada

Hee (:

Ik zal maar beginnen met zaterdag de dag dat het begon.

Mijn dag begon om half 2 's nachts om vervolgens om 5 uur op schiphol te zijn en in te checken. Ik kwam op het vliegveld erachter dat mijn bagage toch nog 2,5 kilo zwaarder was dan dat het thuis woog. Er was iemand en die moest 50 euro betalen omdat haar koffer 25 kilo woog. Om 6 uur was het dan echt tijd om afscheid te nemen van iedereen, en toen we eenmaal de douane doorwaren konden we vrij snel boarden. Toen we na een uurtje in Londen waren kwamen we erachter dat we een vertraging zouden hebben van 40 minuten dus in plaats van de 5 uur moesten we bijna 6 uur wachten op onze vlucht naar Halifax. Het wachten in Londen viel wel mee, we hebben de tijd goed kunnen doden met een beetje rondlopen enzo. Daarna konden we eindelijk boarden en zaten we rond kwart over een 's middags in het vliegtuig naar Halifax. Die 7 uur was vervelender, gelukkig heb ik 1 uur kunnen slapen in het vliegtuig. Het was de bedoeling dat we om 15.15 plaatselijke tijd zouden landen maar dat werd 16.30 daarna moesten we nog door customs and immigration dat stelde niet zoveel voor ze vroegen waar ik naar school zou gaan en dat was het.

Daarna hebben we onze bagage opgehaald, en konden we door naar de ontvangsthal en daar stonden Melanie, John en Cecilia (Ik schrijf haar naam waarschijnlijk verkeerd), Cecilia is de Italiaanse hoststudent van Melanie en John. Zij zijn niet mijn gastgezin, maar vingen mij op omdat mijn gastgezin nog in Newfoundland is. En daar stonden ze met een ' Welcome Evelien' bord, foto komt nog, maar iedereen die op mijn afscheidsfeest was heeft die glitterstickers gezien, dat soort stickers en letters waren het! :D En ik kreeg een kreeften knuffeltje, so sweet. Daarna zijn we met z'n vieren naar Melanie en John's huis gegaan daar slaap ik nu in een extra kamer tot morgen omdat Kim, Dave en Ashley dan thuis komen. Daarna zijn Cecilia en ik snel gaan slapen.

Gisteren was ik al erg vroeg wakker door het tijdverschil, dus ik had even ontbeten en rond twaalf uur gingen we naar de ouders van John om te lunchen. John en Melanie zijn gisteren niet naar de kerk geweest omdat Melanie Kim's werk over heeft genomen voor de tijd dat zij in Newfoundland zijn. Na de lunch bij Fay en Greg, John's moeder en stiefvader, hebben we sightseeing gedaan door Yarmouth en hebben we ook onze school gezien, een helemaal nieuw gebouw dus ik ben niet de enige die daar de weg niet weet. Daarna hebben we gegeten, en ben ik op tijd naar bed gegaan omdat we vandaag weer naar Halifax zijn geweest. Omdat we Tati en Cinthia gingen ophalen, Tati is de Braziliaanse hoststudent van Melanie en John, en Cinthia is mijn Braziliaanse zusje. Nadat we hun hadden opgehaald zijn we naar Peggy's Cove geweest, de bekendste vuurtoren van Nova Scotia. Het was echt heel mooi daar en het was nog een hoop klimmen ook (: Toen hebben we weer bij Fay en Greg gegeten en we zijn nu net een uurtje thuis. En morgen verhuizen Cinthia en ik naar ons eigen gastgezin en volgens Melanie ga ik me dan een prinses voelen omdat hun huis zoveel groter is dan dat van hun.

Dat was het wel, oh ja ik heb al een bijnaam in plaats van Evi zijn ze me nu From the field aan het noemen (:

xoxoEvelien

Thea

Nu welkom in je nieuwe woonplaats, zo te lezen heb je al veel meegemaakt in die 2 dagen. Fijn dat je morgen met je gezin kan kennismaken. Dan begint het avontuur pas goed.
Wij wensen je een fijne tijd, en veel vrienden.
tot het volgende verhaal, groetjes van ons allemaal.

Neuzie

From the Field?
Haha, waarom niet Eevee? :P

Evelien

Evi is hier mijn gewone naam xD

Ik ben nu bij mijn hostfamily en ik heb n supermooie kaner kD en ze zijn heel aardig. En Kim kookt echt GEWELDIG, ;D

wieny(mama)

Fijn te horen dat je eindelijk op je bestemming bent aangekomen, ik hoop dat kim niet te lekker kookt;-0 ...
Je kan nu eindelijk je eigen stekje gaan maken. Vonden ze de cadeautjes leuk? Nou nog een paar dagen en je vakantieleventje is voorbij, dan kan je weer vol aan de bak;) We volgen je op de voet en wachten af wanneer je kan gaan skypen. Groetjes en XXXX van ons 3en

Evelien

Het is nog niet zeker dat school maandag begint, we zouden vandaag een rondleiding krijgen en die gaat ook niet door, maar ald school maandag niet begint krijgen we Engelse les en moeten we een deel van onze kerstvakantie opgeven daarvoor ;(

Wieny

Dat is balen als je je kerstvakantie een deel moet opgeven;( Hoe komt het dan dat je maandag misschien niet naar school hoeft, is de school nog niet klaar van de verbouwing dan? Nou ja je houd ons maar op de hoogte. Groetjes en xxx mama en de mannen

Evelien

Dat is alleen als de school nog niet klaar is voor gebruik. Als we maandag beginnen valt er niks van onze kerstvakantie weg

Ine

Hoi Evelien, fijn dat je het leuk vindt in je nieuwe gezin en dat kim lekker kan koken. Wel jammer dat de school nog niet kan starten. Een fijne tijd daar en geniet van al het mooie om je heen. Ik blijf je volgen. Groetjes van Wim en mij en Laura en Pleun en de kids en Ilona en Dirk