Afgelopen week.Afgelopen Week.
Het is alweer twee weken geleden dat ik iets gepost heb, maar dat maakt niet uit dan heb ik extra veel te vertellen, denk ik.
Ik weet niet meer wat ik allemaal heb gedaan, ik heb nogal veel gedaan denk ik. Dus laat ik maar bij afgelopen zondag beginnen. We zijn toen appels gaan plukken, wat wel leuk was maar we waren al binnen een half uur klaar haha! Het was eigenlijk de bedoeling dat ik toen wortelstamp zou gaan maken, dat ging helaas niet door ):
Maandag had ik gewoon school daar is niet veel bijzonders gebeurd, maar na school om 17.00 opende het inschrijven voor de Toronto trip dus om tien voor vijf zat ik met mijn laptop klaar en Kim ook en begonnen we met refreshen, en om 17.03 zat ik erin. Dus nu ga ik van 16 tot 21 oktober naar Toronto :D! We hebben een heel druk programma maar dat maakt niet uit want we gaan echt hele toffe dingen doen (:
Dinsdag waren vrij, en dat was fijn, ik ben er trouwens achter gekomen dat wij iedere maand een vrije dag hebben omdat de leraren dan naar school moeten en moeten leren :D! Cinthia en ik hadden samen met wat mensen afgesproken om naar de Y, sportschool, te gaan en daarna naar de voetbalwedstrijd. Uiteindelijk liep dit een beetje anders dan gepland, we gingen naar Tim Hortons daar hebben we koffie gedronken en toen besloot Cecilia dat ze haar 2e paar gaatjes wilde laten schieten en ik zei dat ik wel meewilde. Nou toen we aankwamen bij de tattoo-shop, ze hebben hier geen juwelier ofzo waar het kan, besloot ze spontaan om toch maar haar tattoo te laten zetten in plaats van gaatjes te schieten. Ze wilde sowieso en tattoo en haar ouders in Italie vonden het niet erg, hier heb je trouwens geen toestemming meer nodig als je 16 bent, dus toen ging ze kiezen wat voor tattoo ze wilde, ze wist het wel ongeveer maar niet helemaal zeker. Toen koos ze ervoor om twee tattoo's te combineren. En toen werd hij gezet, ik zat erbij en keek ernaar. Hij is heel mooi geworden :D!
Toen was het woensdag en we kregen maandag te horen dat we dan ook al geen school hadden omdat we naar Port Royal gingen, dit was de eerste Franse nederzetting in Nova Scotia. Er woonden alleen mannen, ze hadden het plan om de families daarheen te halen maar in de winter kregen ze bijna allemaal scheurbuik en gingen ze dood. Dus dat ging niet door, het was wel interessant maar het was daar heel klein, en ze liepen allemaal op klompen en in ouderwetse kleding daar. Daarna gingen we nog naar een Engelse nederzetting, daar was echt bijna niks te zien. En toen gingen we naar Tim Hortons in Digby! Toen was het tijd om weer terug te gaan naar Yarmouth en het was Mizuho's verjaardag en Tracey had gevraagd of dat ik meewilde naar Pizza Delight voor Mizu's verjaardag. Ik ben meegegaan haha, het was echt heel gezellig :D.
Toen was het donderdag en donderdag was niet zo bijzonder donderdag was een gewone schooldag de enige van de twee die ik had deze week want vrijdag was pink friday!! Pink Friday is altijd de laatste vrijdag in september bij mij op school en dan vind de Terry Fox Run/Walk plaats en dat is voor twee goede doelen, de Terry Fox foundation en Pink Ribbon, vanwege Pink Ribbon dragen we dus roze en voor Terry Fox doen we de walk/ron. Terry Fox was een Canadese jongen die kanker had in zijn been, en na het verwijderen van zijn been besloot hij om voor het goede doel van Nova Scotia naar Vancouver te rennen, dus door heel Canada. Maar tegen de tijd dat hij in Ontario was werd hij weer ziek en kwamen ze erachter dat hij een hersentumor had en is dus in Ontario overleden. En zijn ouders hebben toen de Terry Fox Foundation opgericht om geld in te zamelen voor onderzoeken naar kanker. En dat doen ze dus door een sponsorloop te doen. Dat hadden we de eerste 3 uren van vrijdag maar de leraar mocht kiezen of je naar buiten ging of niet, het eerste uur ben ik naar buiten geweest. Het tweede uur niet deels omdat niemand dat wilde omdat we Arts hadden ahah. Toen heb ik een random iets geschilderd en het derde uur zijn we wel naar buiten gegaan. En daarna hadden we pauze en nog twee uur les.
Na school ben ik met Andrea en Maria Clara, we hebben zes Maria's hier, naar de mall geweest en daarna zijn we met nog een hele groep internations naar Boston Pizza geweest. Na het eten kwamen Marcella, Cecillia en Maria, een andere dan Maria Clara dus, naar ons huis om te logeren. We hebben toen met z'n vijven film gekeken. Marcella is een vriendin van Cinthia en Cecillia en Maria sliepen bij mij op de kamer. Cecillia en ik waren overigens de enige twee die de film af hebben gekeken :p. Daarna gingen wij ook maar slapen.
En ik ben nu net terug van het bowlen met 15 andere internationals, was ontzettend leuk maar de bowlingbaan is hier een combinatie tussen kegelen en bowlen, de ballen zijn ongeveer net ze groot als de ballen die gebruikt met kegelen, maar de rest is hetzelfde als bowlen. En je hoeft hier niet perse bowlingschoenen te huren je mag ook gewoon op je sokken :P. Dus iedereen was aan het bowlen op sokken, Pedro en Tati waren daardoor nog bijna gevallen. Daarna hebben we niet echt meer iets gedaan.
Dat was het wel zo'n beetje denk ik. Ohja! Vrijdag komt Emily-Ann naar huis dus dan ontmoet ik haar ook :D! Ik moest dit even opnieuw plaatsen vanwege verwarring over iets in deze blog, sorry daarvoor het was niet mijn bedoeling.
Dat was het wel (:
xoxoEvelien
zet jij altijd 2 keer hetzelfde verhaal op je webblog????
Ik heb hem nl 2 keer ontvangen (:
groetjes en xxx
ik heb je verhalen gelezen, zo te weten eb je het best wel naar je zin in het verre canada .je hebt er al 1maand opzitten en zo te lezen al met veel mensen leuke dingen gedaan.
nog een hele fijne tijd en vele groetjes van ome ton en van mij en van d rest van ons gezin
Ha die Evelien!
Lees je verhaal net! Klinkt heerlijk een buitenlands avontuur... Word het al koud ;P. Sorry, daar denk ik meteen aan bij het woord 'canada'. Ik kijk uit naar je volgende verslag.
Groetjesss
Dieke.
IK heb moeite gehad met het vinden naar jouw berichten. HEt gaat goed lees ik .Ik blijf je volgen.
Geniet van alles.